top of page
LOGOSkilt_transparent.png
LK-rund.png

HYPNOTISØREN FRA ALLINGE

- Hypnoseterapi kan hjælpe mange, f.eks. ved rygestop, vægttab eller angst…

 

DIT HELBRED: Alt ånder fred og ro i klinikken i Allinge, hvor hypnoterapeut Lone Kofod tager imod.

Det er her, hun hjælper sine mange klienter med alverdens problemer: Rygestop, vægttab, stress- eller de ganske mange unge piger, der møder op, fordi det viser sig, at de tumler med en masse problemer til hverdag, som de ikke føler at have nogen til at tale med om eller selv kan finde en løsning på.

For disse unge piger er nøgleordet angst, og det kan bunde ud i meget: Det kan være præstationsangst, angst for ikke at slå til i al almindelighed, eksamensnervøsitet, eller angst for ikke at være pæn nok.

Ja, mange, især de lidt ældre mennesker, kan slå dette hen som noget, man ikke skal tage så alvorligt.

Men det skal man, for disse problemer kan være endog meget store for pigerne selv, og her er Lone Kofod en fremragende medspiller at have med på sidelinjen.

 

På apotek i 27 år

Lone er fra øen, havde sin opvækst både i Rutsker og Hasle og fik en uddannelse som farmakonom. Hun arbejdede herefter på apoteket i Rønne i 27 år.

Her tog hun bl.a. en uddannelse som rygestop-rådgiver og holdt i den forbindelse mange rygestopkurser på øen.

Sammen med sin mand, Claudi Kofod, besluttede hun efter mange år som fastansat på apoteket at kaste sig ud i en karriere som selvstændig, og parret fik noget nær en forrygende karriere som hotelejere i Rønne, senere som restauratører i USA, hvilket man kan læse meget mere om i næste uge, hvor vores nye netavis Bornholmnyt.dk bliver præsenteret.

 

Blev hypnotisør

Da Lone og Claudi vendte hjem til øen i 2017 ventede en ny karriere på Lone som hypnotisør og hypnoterapeut. Hun blev uddannet hypnotisør fra ExtraCare Hypnoseskolen i Dianalund og her tog hun også hypnoterapeut-uddannelsen,

Som den eneste på Bornholm har hun i 2019 også uddannet sig til DNS Coach (Direct Navigation) hos den kendte hypnotisør Mads Aggerholm.

”At arbejde med hypnose og hypnoterapi er så fantastisk. Det er imponerende, hvordan hypnose, brugt på rette måde, kan påvirke vores livskvalitet i positiv retning”, siger hun.

Og Lone Kofod har da også allerede flotte resultater med sine klienter.

Men hun understreger, at de to metoder forudsætter, at klienten vil være med: Man kan ikke tvinge folk i hypnose.

Det er vigtig at understrege, at der er stor forskel på de underholdende ”Hypnoseshows”, hvor folk hopper og springer til stor morskab for publikum - og til de seriøse behandlingsteknikker, som Lone og andre seriøse behandlere praktiserer.

Direct Navigation kan føles som en ganske hård og direkte behandlingsform, som har vist sig meget effektiv, og hvor terapeuten nærmest anvender chokeffekter for at sætte klienten i hypnosetilsand.

Almindelig hypnose er en ”blidere” behandlingsform, hvor klienten får plads på en magelig sofa, mens behandleren har kontakt til underbevidstheden.

 

Slip sukkertrangen

Lone Kofod oplyser at al behandling naturligvis er individuel, men at hun sædvanligvis opnår de ønskede resultater efter tre behandlinger - forudsat at klienten er motiveret til at arbejde med emnet.

Hun åbnede klinikken i maj 2018, og kan således netop i disse dage fejre, at hun har haft åbent i to år.

”Og det er gået godt. Der har naturligvis været mere stille her under Corona-krisen, men jeg klager ikke”, siger Lone Kofod.

Og nu er hun klar til at tage nye klienter - hvad enten det er dem, der vil holde op med at ryge, reducere sukkerforbruget, tabe sig i vægt - eller fjerne eksamen eller præstationsangsten.

”Ja, de sidste har jeg en del af, og det er som sagt især pigerne, der kommer. For dels har jeg tavshedspligt, dels føler de sig trygge her hos mig, og det er naturligvis det bedste udgangspunkt for en effektiv behandling”, slutter Lone Kofod.

Foto: Torben Ager.

facebook-logo.png
BHnyt.jpg

Bornholmnyt.dk 

Foto: Torben Ager
bottom of page